Temetés szolgáltatás

Vállalatunk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településén is működtet temetés szolgáltatói irodát, melyekről a „Kapcsolat” főmenün belül a „Temetésszolgáltató irodáink” menüpont alatt tájékozódhat.

Nyíregyházán a temettetőnek lehetősége van a központi telephelyünkön – a Nyíregyházi Északi temető Pazonyi úti bejáratánál – lévő 112 m2 alapterületű, európai színvonalú körülmények között működő, dupla bemutató-termes szolgáltató irodánkban a szolgáltatás megrendelésére és kegyeleti termékek kiválasztására, vásárlására.

Európai uniós szakvizsgával rendelkező ügyintézőink készséggel állnak a temettetők rendelkezésére. Koporsós temetés esetén közvetlenül a bemutatótermünkből több mint 40, katalógusokon keresztül több mint 100 fajta koporsóból és ezek számtalan szín variációjából lehet választani. Urnás temetés esetén bemutatótermünkben több mint 40 fajta urnából lehet választani. A koporsókhoz többféle színű és mintázatú bélés és szemfedő közül, urnákhoz többféle színű, mintázatú és anyagú urnaterítők közül választhat a temettető, a család ízlésének és az elhunyt egyéniségének megfelelően.

A kegyeleti cikkek kiválasztásához fontos szempont lehet az elhunyt életkora (gyermek temetéshez sok esetben fehér gyermekkoporsót választanak), alkata, vallása, társadalmi pozíciója vagy foglalkozása (katonai, rendőri temetéseknél ha egyenruhába van öltöztetve követni lehet a béléssel is a hovatartozást) , végakarata, hogy sírba vagy sírboltba (ahol minden fa koporsó esetében kötelező a fém betét használata) történik-e a temetés. Urnás temetésnél fontos szempont lehet az eddig felsoroltakon túl az is, hogy az urna fülkébe, urnasírhelybe, urnasírboltba, sírba és földbe vagy sírba és urnatartóba kerül-e elhelyezésre. Az urnafülkének, urnasírboltnak és a sírba kerülő urnatartónak meghatározott mérete van, melyet figyelembe kell venni az urna kiválasztásakor. Ha az urna urnasírhelybe vagy sírba kerül elhelyezésre, ebben az esetben arra kell figyelni, hogy az urna közvetlenül a földdel fog érintkezni ezért célszerű olyan anyagút választani, amely ezt bírja.

A koporsók tetejére különféle koporsódíszek kerülhetnek: fa-, műanyag-, porcelán-, fém- kereszt vagy kehely, rózsafüzér vagy esetleg élővirág, melyekből szintén széles választékkal állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Különleges fém és üveg urnákat is forgalmazunk, melyek egyedisége az elhunyt személy egyediségére is utalhatnak. Az ikerurnák a házaspárok halála után is az egységüket szimbolizálják.

A koporsókra és az urnákra történő feliratozás történhet kézzel vagy számítógéppel, festve, matricázva vagy esetleg homokfúvással a gránit urnákra.

A kegyeleti cikkek kiválasztása után a szolgáltató iroda dolgozói segítséget nyújtanak a további ügyintézésben. Felajánlják, hogy vállalatunk átvállalja a temetéshez szükséges hivatalos papírok beszerzését is (Halotti anyakönyvi kivonat, rátemetési engedély).

A számlázás elkülönített helyen zajlik, ahol lehetőség van újra átgondolni – a család anyagi lehetőségeihez, az elhunyt végakaratához képest – a temetés teljes folyamatát. A számla végösszegének kiegyenlítésére készpénzes és bankkártyás fizetéssel kerülhet sor.

A temetési költségeknek csak egy részét képezik a kellékek. További költségek a szállítási díjak, az ügyintézési díjak, a szolgáltatási költségek, közvetített szolgáltatások díjai (pl. a zene szerzői jogdíja), a temetői díjak, a temetőkben a fenntartó által előírt kötelezően igénybeveendő berendezések és szolgáltatások költségei, az újságban megjelenő gyászhirdetések költségei, a koszorúk, virágok költségei, az esetleges sírkő bontással-helyreállítással vagy névfelírással kapcsolatos költségek. Urnás temetés esetén ehhez jönnek még a hamvasztáshoz kapcsolódó és közvetített szolgáltatások valamint kellékek költségei. Ezek a költségek szolgáltatóktól és temetőktől függően változnak.

Aktualitások