Halottszállítás

Vállalatunk ezen tevékenysége folyamatos fejlesztések és modernizálás révén jutott el az európai színvonalra. Pár éve már Opel Vivaro tipusú gépjárművek a halottszállító autóink, amelyek klímatizáltak, minden európai igénynek megfelelőek. Rendelkezik gépparkunk távolsági halott szállításra alkalmas, hűthető terű gépjárművel, mely feltétele egy méltóságteljes későbbi temetésnek vagy repülővel történő továbbszállításnak.

Városunkban egyedül mi tartunk 24 órás halott szállítási ügyeletet. (Csak rendkívüli körülmények között bekövetkezett és igazságügyi orvos szakértői vizsgálatot igénylő esetekben nem végezhetünk ilyen jellegű szolgáltatást.)

Kollégáink a legnehezebb percek krízisében találkoznak az elhunyt hozzátartozóival. Felkészült, magas empatikus készségű emberek ők, akik már az első percek traumája után segítik a hozzátartozókat a nem könnyű helyzet feldolgozásában, megoldásában. Lehetőségeikhez mérten tájékoztatják a hozzátartozókat az elhunyt eltemetésének ügyintézéséhez szükséges dokumentumokról illetve a beszerzésének sorrendjéről. Ha szükséges, akkor ezek intézését átvállalják. A szükséges okmányok előkészítéséhez készséggel adnak felvilágosítást.

Már ekkor, kérésre tájékoztatást adnak az engedélyek beszerzéséről, a temetési formák lehetőségeiről vagy a távolabbra szállítás megvalósításának módjairól (pl. repülőgéppel történő továbbszállításról távolabbi országokba vagy halottszállító autóval külföldre, s ezek engedélyeztetéséről).

Kérésre ők végzik el az elhunyt szakszerű öltöztetését és a szállíthatóság körülményeinek tanatológiai megvalósítását. Az elválás emberhez méltó, kegyelet teljes megtörténtének részesei ők.

Hisszük, hogy ezekben a nehéz percekben ők adnak biztonságot, hogy szeretteikről jó kezek gondoskodnak és emberhez méltó körülmények közt készítik fel őket az utolsó útra.

Aktualitások