Köszöntő

 

 

Rendkívüli intézkedések

 

 

Magyarország Kormánya által az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humán járvány megelőzése, illetve következményének elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről meghozott 41/2020.(III.11.) Kormányrendeletben foglaltakra figyelemmel a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesterének 2/2020.(03.14.) GT/Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. számú utasítása alapján a koronavírus járvány miatt meghirdetett veszélyhelyzetben alkalmazandó temetési rend az alábbiak szerint módosul:

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI TEMETKEZÉSI KFT ÁLTAL ÜZEMELTETETT „ÉSZAKI TEMETŐBEN” A TEMETÉSI SZERTARTÁSOK 2020.03.16. NAPJÁTÓL - A KORMÁNY VAGY AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÁLTAL ELRENDELT VESZÉLYHELYZET FENNÁLLÁSA ALATT - KIZÁRÓLAG AZ ELSŐ, FŐBEJÁRATI NYITOTT RAVATALOZÓBAN KERÜLHETNEK MEGTARTÁSRA.

 

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI TEMETKEZÉSI KFT ÁLTAL ÜZEMELTETETT NYÍREGYHÁZA KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN ELHELYEZKEDŐ TEMETŐKBEN (OROS, BORBÁNYA, NAGYSZÁLLÁS, SÓSTÓHEGY, NYÍRSZŐLŐS) VÉGREHAJTOTT TEMETÉSI SZERTARTÁSOKON 2020.03.16. NAPJÁTÓL - A KORMÁNY VAGY AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÁLTAL ELRENDELT VESZÉLYHELYZET FENNÁLLÁSA ALATT – A ZÁRT RAVATALOZÓKBAN A GYÁSZOLÓK KÖZÜL KIZÁRÓLAG AZ ELHUNYT KÖZELI HOZZÁTARTOZÓI TARTÓZKODHATNAK, A TEMETÉSEN RÉSZT VEVŐ TÖBBI GYÁSZOLÓ A RAVATALOZÓ ÉPÜLETE ELŐTT RÓHATJA LE KEGYELETÉT.

 

 

Egyéb intézkedések:

 

Kérjük, hogy az elrendelt vészhelyzet ideje alatt kizárólag temetkezési ügyintézés miatt keressék fel irodáinkat!

Minden egyéb ügyintézést a Nyíregyháza Északi, a nagyszállási, a borbányai, az orosi, a sóstóhegyi és a nyírszőlősi temetőkkel kapcsolatban (sírhely újraváltás, tájékoztatás kérés ...) lehetőleg a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen keresztül végezzenek!

 

Az Önök egészsége érdekében kérjük, hogy elhunytanként legfeljebb két hozzátartozó lépjen be az irodákba temetkezési ügyintézéshez. Az ügyféltérben kizárólag annyi elhunyt temetése intézhető egyidőben, amennyi kiszolgálóhely éppen akkor működik.

 

A temetések előtt történő elhunyt azonosításához az Önök egészsége érdekében kérjük, hogy legfeljebb két hozzátartozó lépjen be az erre a célra biztosított terembe.

 

Az Önök egészsége érdekében a temetéseken kérjük a személyes kontaktussal járó részvétnyilvánítást vírusvédelmi okokból átmenetileg szíveskedjenek mellőzni!

 

A koronavírus járvány miatt meghirdetett vészhelyzetben, zárt térben a többiektől minimum 1 méter távolságot tartva tartsa be a köhögés és tüsszentés során alkalmazandó alapvető higiéniás szabályokat!

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


 

 

 


 

 

Megtiszteltetésnek vesszük, hogy honlapunkat felkereste.

Tisztelettel ajánljuk figyelmébe szolgáltatásainkat mindazoknak, akiknek a körében haláleset történt. Az elhalálozás elválaszthatatlan és szomorú velejárója a temetés, kegyeleti szertartás, és a szolgáltatások megrendelése. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. honlapjával ebben is kíván kegyeletteljes, szakszerű segítséget, eligazodást nyújtani valamennyi gyászoló hozzátartozó részére.

A nyitólapon olvashatók a napi temetések: kit, mikor, hol és milyen szertartás szerint búcsúztatnak el. Itt lehetőség van a korábbi napok temetéseire is visszakeresni. Szintén innen indulva tájékozódhatnak arról, hogy mik a legfontosabb teendők halálozás esetén, olvashatják az aktuális közleményeket, tájékozódhatnak az általunk üzemeltetett temetők díjtételeiről, a temetkezési kft. szolgáltatásainak és kellékeinek árairól, a temető látogathatóság és a temetkezési vállalat nyitvatartásáról.

Ajánljuk a honlapunkat azoknak a figyelmébe is, akik a Kft.-nk gondozásában lévő temetőkről szeretnének információkat kapni. Vállalatunk 1953-ban alakult meg és 1991-től működik önkormányzati tulajdonban. Fő tevékenységei:

Temetés szolgáltatás:
Megrendelőinket méltó körülmények között fogadjuk, széles temetkezési kellékválasztékkal állunk rendelkezésükre. Lehetőség van arra, hogy a temettetőktől átvállaljuk mindazokat az ügyintézési feladatokat, melyeket a temetés kapcsán el kell végezni. Törekszünk arra, hogy a felmerülő igényeket – a törvény adta kereteken belül – kielégítsük. Így már közel húsz éve lehetőség van arra is, hogy valaki még életében gondoskodjon a saját temetéséről úgy, hogy a megrendeléskor kifizetett költségek nem változnak. Már több százan éltek ezzel a(z) – elővásárlási –lehetőséggel. A hamvasztásos temetésre – amennyiben a szükséges okmányok rendelkezésre állnak és van szabad időpont – időpontot már a megrendelést követő harmadik napra tudunk biztosítani. Szolgáltatásaink és az általunk forgalmazott kellékek árairól honlapunkon tájékozódhatnak.

Temető üzemeltetés:
Arra törekszünk, hogy a törvény által előírt feladatokat végrehajtsuk és betartassuk, így a temető üzemszerű működését biztosítsuk és méltó körülményeket teremtsünk az itt eltemetett szeretteinknek. Biztosítani tudjuk valamennyi temetkezési formát mind a koporsós, mind az urnás temetés esetén, melyekről részletesen is tájékozódhatnak honlapunkon.

Halottszállítás (belföldi, külföldi):
Az ország legszínvonalasabb halottszállító gépkocsiparkjával rendelkezünk. 24 órás ügyeletet tartunk az év minden napján. Gépjárműveink helyi, helyközi és külföldi halottszállítás elvégzésére is alkalmasak és vállalatunk dolgozói ezek ügyintézésében is segítséget nyújtanak.

Kertészet:
Olyan dísznövényeket termesztünk, melyekkel a temetői parkokat díszítjük, de termelünk olyan virágokat is, melyek a sírok díszítését, beültetését biztosítják. Sírgondozást, hantolást is vállalunk és kérésre az elvégzett munkákról fényképekkel illusztrálva is tájékoztatjuk a megrendelőinket. A részletekről honlapunkon tájékozódhatnak.

Koszorú-, sírcsokor készítés, élővirág értékesítés:
Élővirág értékesítéssel, koszorúk és sírcsokrok készítésével szolgáltatásunk teljeskörűségét kívánjuk biztosítani. A fényképekkel illusztrált részletekről honlapunkon tájékozódhat.

Sírkő gyártás, forgalmazás:
A sírkőgyártás és forgalmazás is azt a célt szolgálja, hogy szolgáltatásunk minél teljesebb körű legyen. Urnasírhelybe történő temetés esetén arra is van lehetőség, hogy a temetésre a síremlék is elkészüljön. Lehetőség van előre gyártott, valamint egyedi igények alapján gyártott síremlékek vásárlására is. Választékunkról és az üzemegységről részletesen tájékozódhat honlapunkon.

Nyíregyházán a következő temetők állnak gondozásunk alatt: az Északi temető, a Hősök temetője, a borbányai, az orosi, a sóstóhegyi, a nagyszállási és a nyírszőlősi temetők. Ezeken kívül a megyében mi üzemeltetjük még a nyírteleki, a nyírpazonyi, a mátészalkai és az ópályi temetőket. A galériák menüpont alatt ezekről a temetőkről fényképek is láthatók, ill. láthatóak lesznek.

Honlapunkon különösen nagy hangsúlyt fektetünk a megye legnagyobb temetőjének, a nyíregyházi Északi temetőnek a bemutatására. Az Északi temető az ország egyetlen temetője, melyben az 1848-as szabadságharccal kezdődően napjainkig a történelmi események, tragédiák áldozatainak emlékhely létesült. Szeretettel ajánljuk a látogatók figyelmébe az ezekről készült fényképeket. A temetőben több emlékmű is található, amelyeket a fotók mellett leírásokkal is igyekszünk bemutatni. A panteonban olyan jeles személyiségek sírját és életútját tárjuk a látogatók elé, akik városunkhoz, megyénkhez kötődtek. (Ez a lista természetesen még nem teljes, folyamatosan bővíteni fogjuk.)

Szeretettel ajánljuk honlapunkat minden érdeklődő figyelmébe és tisztelettel várjuk megjegyzéseiket, észrevételeiket, amelyeket megtehetnek a vendégkönyv „fellapozásával”.

 

Az Önök egészsége érdekében kérjük, hogy legfeljebb két hozzátartozó lépjen be az elhunyt azonosításához. Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE